Kentia Palm

26 juli 2023

Luchtzuiverende Plant van de Maand – augustus

Een tropisch paradijs met de Kentia Palm!

Welkom in het tropische paradijs van augustus, waar we de schijnwerpers richten op een ware koningin onder de luchtzuiverende kamerplanten: de Kentia Palm! Sluit je ogen en stel je voor… De zon streelt je huid, een zachte bries waait door je haren terwijl je omringd wordt door weelderige, groene bladeren. Dit is de magie van de Kentia en daarom staat deze palm in augustus centraal als onze Plant van de Maand.

Exotische Elegantie

De Kentia Palm, wetenschappelijk bekend als Howea Forsteriana, is een van de meest magische kamerplanten die je in huis kunt halen. Haar lange, verenachtige bladeren steken elegant omhoog en creëren een verfijnde en ontspannen sfeer in elke ruimte. De Kentia heeft ook de bijnaam ‘Hollywood Palm’ vanwege haar verschijning in talloze films en tv-shows die zich afspelen in exotische locaties.

De plant komt oorspronkelijk van het betoverende Lord Howe-eiland in de Stille Oceaan. In de 19e eeuw werden de eerste zaden naar Engeland gestuurd. Al snel werd zij een geliefde decoratieve plant in chique Europese en Amerikaanse huizen. Dankzij haar aanpassingsvermogen en elegantie groeide de populariteit van de Kentia Palm. Sindsdien is zij een favoriet in talloze interieurs over de hele wereld.

De Kentia Palm staat bekend om haar luchtzuiverende eigenschappen. Net als andere planten in ons assortiment, zuivert zij de lucht en verhoogt zij de kwaliteit van jouw leefomgeving. Deze luchtzuiverende groenmaker is dus niet alleen mooi, maar ook nog eens gezond!

De magie van de Kentia

De Kentia Palm is heel gemakkelijk te verzorgen. Met een beetje liefde en aandacht kan ze je vele jaren plezier bezorgen.

Plaats de Kentia Palm op een plek met indirect licht. Ze houdt van helderheid, maar vermijd direct zonlicht om bladverbranding te voorkomen. Geef matig water, maar zorg ervoor dat de grond niet te drassig wordt. Planten hoger dan 1 meter circa 1,5 à 2 liter water per week, planten korter dan 1 meter geef je circa 1 à 1,5 liter water per week. De Kentia waardeert een beetje extra aandacht voor de luchtvochtigheid. Sproei daarom af en toe wat water over de bladeren om haar te verwennen.

Ons lid Blom Kentia Palmen teelt de Kentia met zorg en expertise. Vanaf het moment van teelt tot aan de verpakkingen behandelen ze elke plant met liefde zodat jij kunt genieten van een gezonde en prachtige Kentia. De Kentia is verkrijgbaar in verschillende hoogtes en potmaten waardoor je altijd de perfecte match vindt voor jouw interieur.

Doe mee aan de Groene Revolutie

Bij Air So Pure geloven we in de kracht van groen. Het bevorderen van ons welzijn. Het vergroenen van de omgeving. Ervaar de betovering van de Kentia Palm en voeg deze parel toe aan jouw verzameling luchtzuiverende kamerplanten.

Ontdek de luchtzuiverende kamerplanten van Air So Pure en maak jouw leefomgeving groener en gezonder. Doe mee aan de groene revolutie en ervaar de kracht van luchtzuiverende planten.

Bekijk ons uitgebreide assortiment

Dryopteris erythrosora

Herfstvaren

Dracaena

Drakenbloedboom

Chlorophytum

Graslelie

Phlebodium

Blauwvaren