Teun Valstar Shadowplant

Shadowplant is volledig gespecialiseerd in Calathea’s. Geïnspireerd door de prachtige tekening op de blad van de planten, en de vele soorten waar deze planten familie uit bestaat.

Kontaktinformationen:

+316 10767575
info@teunvalstar.nl

Gantellaan 1
2675SJ Honselersdijk

Certificaten:
MPS A+, SQ, GAP

Geschiedenis Shadowplant

In 1985 is het bedrijf opgericht door Teun Valstar. Hij is begonnen met de eerste kweek van de Calathea's (twee soorten, één potmaat) op een locatie van 5.000m2 op de Gantellaan, waar nu nog steeds hun hoofdvestiging zit.

In 1999 heeft Shadowplant gekozen om het bedrijf uit te breiden door middel van een grotere schuur, zodat er meer orders verwerkt konden worden. Ook werd er een dockshelter toegevoegd om zo het laden en lossen  makkelijker te laten verlopen. Daarnaast werd er een stuk kas toegevoegd, waardoor er meer productie gerealiseerd kon worden.

In 2002 is de bouw begonnen van de WPS afdeling om hun planten optimaal te kunnen sorteren. In 2008 was dit systeem in zijn volledigheid af en stond het voor het eerst vol met Calathea’s. In 2019 vond de laatste uitbreiding aan de Gantellaan plaats, om daarna in 2021 nog eens een nieuwe vestiging te openen op de Mariëndijk, pal naast onze vestiging op de Gantellaan.

Door de jaren heen is het bedrijf dus gegroeid naar een moderne kwekerij en is het vooruitstrevend in het optimaliseren van de teelt. Hierbij maakt Shadowplant gebruik van moderne technieken zoals een volledig automatisch sorteringsysteem. Anno 2023 groeien er 12 verschillende soorten Calathea’s in twee potmaten op een oppervlakte van 60.000 m2, verdeeld over twee locaties. Samen met 18 werknemers werkt Shadowplant mee aan de groene revolutie van Air So Pure.

Onderscheidend vermogen

Kwaliteit staat bij Shadowplant voorop. Door middel van een automatisch sorteersysteem, zorgt het bedrijf ervoor dat elke plant de juiste vormen, dikte en hoogte heeft bij het uitleveren. Shadowplant streeft ernaar om altijd een top product af te leveren van hoogwaardige kwaliteit en houdbaarheid. Hiermee hopen de ondernemers op vele tevreden consumenten. Daarnaast is assortiment een belangrijk onderdeel voor Shadowplant. Zo probeert het bedrijf nieuwe en onderscheidende Calathea's te kweken om het assortiment divers te houden.

Nachhaltigkeit

Shadowplant maakt bijna 100% gebruik van biologische bestrijding. Chemisch ingrijpen gebeurt nog maar een enkele keer per jaar. Eind 2023 heeft het bedrijf 300 zonnepanelen liggen, verdeeld over 2 daken, om hun eigen stroom op te wekken. In het tweede kwartaal van 2024 zal Shadowplant weer aangesloten worden op aardwarmte en momenteel is het bedrijf druk bezig om de footprint te bereken. Shadowplant hoopt hiermee inzicht te krijgen op welk gebied zij nog meer kunnen verduurzamen.

Trots lid van Air So Pure omdat..

Air So Pure en de ‘world of wellbeing’ zeer goed passen bij hun assortiment. Door het brede assortiment en een hoge luchtzuiverende score is Shadowplant troste leverancier van Air So Pure. Daarnaast gelooft Shadowplant sterk in het verhaal achter Air So Pure.

Air So Pure assortiment van Teun Valstar Shadowplant

Calathea Makoyana - 14cm

Calathea

Pfauenpflanze