Air So Pure Luchtzuiverende Plant Van de Maand Mei

29 kwiecień 2024

Luchtzuiverende Plant van de Maand mei

Weelderige varens: Een ode aan de natuur

Varens zijn betoverend. Hun weelderige bladeren en opvallende uiterlijk trekken moeiteloos de aandacht. Van weelderige bossen tot bescheiden vensterbanken, overal ter wereld veroveren varens de harten van plantenliefhebbers. Geen wonder dat ze Luchtzuiverende Plant van de Maand mei zijn!

Wat maakt varens zo speciaal? Misschien hun mysterieuze oorsprong uit de prehistorie, lang voor de eerste bloem verscheen. Of hun veelzijdigheid, groeiend in schaduwrijke bossen en zonovergoten gebieden. Soms op de grond, soms in bomen of bovenop rotsen.

Maar varens zijn meer dan mooi. Sommige soorten zijn bijzonder sterk in het zuiveren van de lucht en het verbeteren van de luchtvochtigheid. Deze soorten vind je terug in het Air So Pure assortiment en zijn allemaal getest op hun luchtzuiverende vermogen. Onder het Air So Pure label vind je de Asplenium, Blechnum Silver Lady, Didymochlaena Truncatula, Dryopteris erythrosora, Nephrolepis, en Phlebodium.

Nasi członkowie Barreveld, Raadschelders Varens i VDE Plant kweken deze Luchtzuiverende Plant van de Maand mei in verschillende varianten en potmaten, altijd in de hoogste kwaliteit.

Asplenium

De Asplenium staat ook wel bekend als de Nestvaren of Tongvaren. Het is een geslacht van varens waar je meer dan 700 verschillende soorten tegenkomt. Deze veelzijdige planten zijn te vinden over de hele wereld, van tropische regenwouden tot gematigde klimaten. Bijzonder aan de Asplenium is de plek waarin hij groeit: niet op de grond zoals de andere varens, maar in bomen en bovenop rotsen. Met zijn decoratieve waarde en luchtzuiverende kracht is de Asplenium een krachtige toevoeging aan elke binnenruimte.

Blechnum Silver Lady

De Blechnum Silver Lady zou je ook kunnen herkennen aan zijn bijnaam Dwergboomvaren. Met zijn elegante bladeren zuivert deze plant de lucht. Deze varen is een expert in het verwijderen van vervuilende stoffen zoals benzeen en tolueen, waardoor je leefruimte frisser en gezonder wordt.

Air So Pure luchtzuiverende plant van de maand mei

Didymochlaena Truncatula

De Didymochlaena Truncatula, met zijn weelderige bladeren en opvallende textuur, is niet alleen een blikvanger, maar ook een krachtige luchtzuiveraar. Deze plant draagt de bijnaam Mantelvaren en heeft bronskleurige bladeren die steeds lichter groen worden. Deze bossig groeiende varen is eenvoudig te verzorgen. Origineel cadeau geven? Denk dan eens aan deze Mantelvaren!

Dryopteris erythrosora

De Dryopteris erythrosora staat ook wel bekend als de Herfstvaren. Deze varen is een expert in het filteren van schadelijke stoffen waardoor je geniet van een gezondere leef-, werk- en relaxomgeving. Deze varen dankt zijn bijnaam aan zijn roodkleurige bladeren en is perfect als je groene kamerplanten wilt combineren met kleur! De Dryopteris geeft een prachtig, natuurlijk accent aan je interieur.

Nephrolepis

De Nephrolepis, beter bekend als de krulvaren, is niet alleen gemakkelijk te verzorgen, maar produceert ook zuurstof terwijl hij schadelijke stoffen zoals formaldehyde en xyleen uit de lucht filtert. Met de Nephrolepis in huis kun je genieten van een constante toevoer van verse zuurstof en een verbeterde luchtkwaliteit. Deze weelderige varen is erg populair en brengt de natuur naar binnen.

Phlebodium

Tot slot vind je bij Air So Pure de Phlebodium, ook bekend als de Blauwvaren. Met zijn zachte, blauwgroene bladeren zuivert deze varen niet alleen de lucht van schadelijke stoffen zoals formaldehyde en benzeen, maar creëert hij ook een ontspannende sfeer in elke ruimte waar hij wordt geplaatst. De Phlebodium vindt zijn oorsprong in de tropische regio’s van Zuid- en Midden-Amerika, waar hij gedijt in vochtige, schaduwrijke omgevingen. Onze leden Raadschelders Varens en Barreveld kweken de Phlebodium in verschillende varianten en potmaten.

Het stylen van varens

Wil jij graag de natuur in huis halen? Denk dan eens aan een Air So Pure varen mix. Met een combinatie van onze varens geniet je van gezondere lucht, een fijnere luchtvochtigheid en natuurlijk gezelligheid in huis! Zet bijvoorbeeld de weelderige Phlebodium naast de schattige Blechnum Silver Lady. Wil je wat stoerders in huis? Zet dan de Nephrolepis of Asplenium neer. Liever wat meer kleur toevoegen aan je interieur? Combineer dan de Didymochlaena, Dryopteris en Phlebodium voor een toffe varen mix.

De luchtzuiverende varens van Air So Pure zijn ook geschikt als hangplanten! Denk bijvoorbeeld aan de Phlebodium of Nephrolepis. Deze planten vind je bij Air So Pure in grote potmaten, super leuk als hangplant. Hang de varen op in een hoekje voor gezelligheid en comfort, of hang de plant op een meer prominente plek voor een speels effect. Geen wonder dus dat ze Luchtzuiverende Plant van de Maand mei zijn!

Air So Pure luchtzuiverende plant van de maand mei

Het verzorgen van varens

De Air So Pure varens vragen weinig verzorging, maar voor een optimale levensduur (én luchtzuiverende werking) zijn er wel wat dingen om rekening mee te houden. Lees snel verder om jouw Luchtzuiverende Plant van de Maand mei zo lang mogelijk mooi te houden.

  • Światło: De luchtzuiverende varens uit het Air So Pure assortiment ontvangen graag indirect licht. Zet ze dus niet in de directe zon, maar ook niet op een te donkere plek.
  • Woda: Onze varens ontvangen graag één keer per week water. Geef water via de zijkant van de pot, als je dit in het midden doet verliezen ze uiteindelijk hun blaadjes en krijgen de varens een kaal hart.
  • Temperatura: Varens houden van gematigde temperaturen. Probeer extreme hitte of kou te vermijden. Is het zomer en erg warm in huis? Geef de varens dan extra water en houd ze uit de zon. Let er in de winter op dat ze niet te dicht bij de verwarming staan, hier houden de varens niet zo van.
  • Przycinanie: In principe hoef je de Air So Pure varens niet te snoeien, maar dit ligt ook aan je persoonlijke voorkeur. Vind je bepaalde bladeren niet meer mooi, of loopt hij teveel uit? Knip dan de blaadjes zo dicht mogelijk bij de potgrond af.

Zijn varens giftig?

De luchtzuiverende varens van Air So Pure zijn niet giftig! Je kunt ze dus met een gerust hart neerzetten in huis. Natuurlijk is het niet de bedoeling dat deze planten gegeten worden 😉

Luchtzuiverende Plant van de Maand Mei

Waarom zijn de varens uitgeroepen tot de Luchtzuiverende Plant van de Maand mei? Hun vermogen om schadelijke stoffen op te nemen en om te zetten in verse zuurstof, gecombineerd met het gemak in verzorging en de eeuwenoude historie, maken deze planten een must-have voor iedereen die streeft naar een gezondere en groenere leefomgeving.

Naast de Luchtzuiverende Plant van de Maand mei bestaat het luchtzuiverende assortiment van Air So Pure uit nog veel meer planten. Zo vind je de Spathiphyllum, Calathea, Monstera, Kentia palm en nog veel meer soorten terug in ons assortiment.

Bekijk onze store locator voor alle deelnemende winkels en scoor nu ook jouw Luchtzuiverende Plant van de Maand mei!

Air So Pure Sfeerfoto Plant van de Maand Mei
Air So Pure met de Luchtzuiverende Plant van de Maand mei

Zobacz nasz asortyment

Asplenium 

Paproć ściółkowa lub paproć solna

Musa Oriental Dwarf

Bananenplant

Nephrolepis

Paproć kędzierzawa

Areca

Złota palma