Luchtzuiverende planten

Lucht is leven. De kwaliteit ervan is dan ook belangrijk voor onze gezondheid, ons welzijn en hoe we ons voelen. Dit gaat over de buitenlucht, maar ook de lucht binnen. Dat is tenslotte waar we een groot deel van ons leven doorbrengen. Thuis, op kantoor, op het werk of op school.

Schadelijke stoffen bederven de lucht die we inademen. Die stoffen worden afgegeven door bijvoorbeeld meubels, kleding, vloerbedekking, verf en printers, maar ook door mensen zelf.

We weten allemaal dat planten zuurstof produceren. Ook zijn planten in staat om schadelijke stoffen op te nemen, blijkt uit wetenschappelijk onderzoek. Slechts een select assortiment heeft sterke luchtzuiverende eigenschappen. Dit zijn de planten van Air So Pure.

Onze planten worden geselecteerd op bewezen sterk luchtzuiverende eigenschappen. Dat maakt onze collectie uniek. Een plant van Air So Pure…

  • neutraliseert schadelijke gassen door deze op te nemen en af te breken.
  • maakt de lucht gezonder door kooldioxide effectief om te zetten in zuurstof.
  • verbetert de luchtvochtigheid door het regulerende verdampproces.

Zoals de bomen in de bossen buiten, zuiveren Air So Pure planten de lucht binnen in huis, op kantoor en in de school.

Luchtzuivering door planten

Hoe werkt het?

De cellen van planten zijn kleine chemische fabrieken waar stoffen worden omgezet in andere stoffen. Er worden stoffen afgebroken en er worden stoffen opnieuw opgebouwd.

Air So Pure planten ademen via de bladmondjes. Dit zijn microscopisch kleine gaatjes in de onderkant van de bladeren. Tijdens hun ademhaling nemen ze ook schadelijke stoffen uit de lucht op. Die breken ze vervolgens binnenin de plant af tot voedingsstoffen die ze later gebruiken. 

De meeste planten ademen ook andersom dan wij mensen dat
doen. Ze ademen kooldioxide in en ademen zuurstof en waterstof uit!

En zo zorgen Air So Pure planten voor een betere lucht binnen, om je lekkerder in te voelen.

Air So Pure - Luchtzuivering door planten
Air So Pure - Mevrouw met planten in de woonkamer

Onderzoek naar luchtzuivering

Goede ventilatie en zuivering van de lucht door planten zorgen voor een gezondere leefomgeving.

Uit onderzoek van de NASA blijkt dat een aantal specifieke planten effectiever CO2 konden omzetten in zuurstof dan andere planten. Bovendien verlaagden ze het gehalte van schadelijke stoffen in de lucht sterk. Nadat deze planten enkele dagen in de testruimte stonden verdwenen de klachten van de proefpersonen vanzelf!

Sinds deze testen doen organisaties als Fytagoras en PPO (Praktijkonderzoek Plant & Omgeving) nu nog steeds onderzoek naar deze groep planten, die voor een gezonde en duurzame omgeving zorgen.

Ook bij bedrijven zijn de positieve effecten van planten onderzocht. Enkele voordelen van ruimtes met levende planten zijn een hogere luchtvochtigheid, aantrekkelijkere werkplek, positiever gemoedstoestand, beter functioneren en minder ziekteverzuim.

De luchtzuiverende werking van onze Air So Pure planten is wetenschappelijk getest door Fytagoras Science in Nederland.

Calathea

Wilt u ook in zo’n gezonde omgeving wonen en werken? Ontdek de luchtzuiverende groenmakers en creëer jouw eigen world of wellbeing. 

Vind een tuincentrum bij jouw in de buurt in de store locator.

Hoeveel planten heb je nodig in een ruimte?

Het is moeilijk om exact aan te geven hoeveel planten je in een ruimte nodig hebt. Dit is ook afhankelijk van het aantal mensen dat in de ruimte verblijft, hoeveel apparaten er in de ruimte staan, hoe vaak de deuren en ramen opengaan, etc. In de basis geldt: hoe meer luchtzuiverende planten, hoe beter. Een bos met 1 boom is ook geen bos, dus om een ruimte te vergroenen, heb je genoeg planten nodig.

Voor het aantal benodigde planten kan wel schattingen worden gemaakt. Hoe meer, hoe beter. Hoe sterker luchtzuiverend het soort, hoe beter.

Een vuistregel kan zijn: 350 gram bladmassa per persoon van een redelijk tot goed luchtzuiverende plantensoort. Afhankelijk van het soort en daarmee veel of minder blad.

Oppervlakte ruimte: 30m2

Aantal planten: 4-6 potdiameter 13cm  /  2-3  potdiameter 17 cm.