30 juni 2023

Luchtzuiverende Plant van de Maand Juli

Ontdek de Dracaena: jouw zomerse groene gelukmaker!

Een groene, gezonde leefomgeving. Het kan met luchtzuiverende planten. Bij Air So Pure inspireren we jou daarom om jouw leefomgeving groener en gezonder te maken. Daarom staat in juli de Dracaena in de schijnwerpers als onze ‘Plant van de Maand juli’. Of je nu een ervaren plantenliefhebber bent of net begint met je groene avontuur, de Dracaena is perfect voor het creëren van een verfrissende zomerse oase in huis.

Een plant met geschiedenis en variatie

Door zijn opvallende bladeren en luchtzuiverende eigenschappen is de Dracaena een must-have voor elke groenliefhebber. Deze stoere plant filtert schadelijke stoffen uit de lucht, wat de luchtkwaliteit in huis verbetert. Daarnaast helpt de Dracaena bij het verminderen van stress en bevordert zij een gezonde nachtrust. Ontspannen en uitgerust wakker worden was daarom nog nooit zo eenvoudig!

De Dracaena, oorspronkelijk afkomstig uit tropische gebieden in Afrika, Azië en Midden-Amerika, voelt zich thuis in een warm en vochtig klimaat. Het is een plant met een rijke geschiedenis, waarvan sommige varianten al eeuwenlang worden gekweekt. Door zijn populariteit en aanpassingsvermogen zijn er nu verschillende prachtige Dracaena-variaties beschikbaar die passen bij elke interieurstijl.

Bij Air So Pure bieden we een breed scala aan Dracaena-variaties. Of je nu houdt van de speelse bladeren van de Dracaena ‘Bicolor’, de elegantie van de Dracaena ‘Marginata’ of de stijlvolle Dracaena ‘Janet Lind’, er is voor ieder wat wils. Deze variaties voegen dus allemaal een uniek accent toe aan je interieur en dragen bij aan een gezondere leefomgeving. Geen wonder dat de Dracaena Plant van de Maand juli is!

Dracaena Bicolor - Close up - Plant van de maand Juli
Dracaena Bicolor – Plant van de Maand Juli

De Kracht van de Dracaena

Wat deze plant extra bijzonder maakt, is zijn aanpassingsvermogen. De Dracaena doet het namelijk goed in verschillende lichtomstandigheden. Daarnaast is hij zeer makkelijk in onderhoud, dus zelfs zonder groene vingers kun je genieten van de voordelen van deze groene gelukmaker. Geef hem regelmatig water, maar vermijd dat de wortels in een te vochtige omgeving staan. Plaats de plant op een standplaats met indirect zonlicht voor optimale groei. Af en toe een beetje plantenvoeding zorgt ervoor dat de Dracaena gezond en gelukkig blijft.

Wist je dat de bijnaam van de Dracaena, ‘Drakenbloedboom’,  afstamt van oude folklore verhalen? Vroeger werd de Dracaena Marginata bijvoorbeeld geassocieerd met oude legendes waarin wordt beweerd dat de hars van de boom het bloed van draken is.

Ons lid Forever Plants Group teelt de Dracaena in verschillende varianten en potmaten, en behandelt en verpakt jouw luchtzuiverende groenmaker met zorg en liefde.

Plant van de Maand juli

Met Air So Pure begint een groenere wereld bij jou thuis. Voeg daarom luchtzuiverende planten zoals de Dracaena toe aan jouw huis voor een gezonde en ontspannen sfeer. Geniet van de voordelen van de Plant van de Maand Juli en ervaar de positieve effecten op je welzijn.

Ontdek onze luchtzuiverende kamerplanten en start een groene revolutie in jouw leefomgeving. Of je nu een eyecatcher zoekt voor je woonkamer, een rustgevende plant voor je slaapkamer of een verfrissende toevoeging aan je kantoor, bij Air So Pure hebben we de perfecte groene metgezel voor jou. Doe mee met de groene revolutie van Air So Pure, start met de Plant van de Maand juli en ervaar de kracht van luchtzuiverende planten. Jouw zomerse oase wacht!

Bekijk ons uitgebreide assortiment

Nephrolepis

Krulvaren

Livistona

Waaierpalm

Chlorophytum

Graslelie

Strelitzia Nicolai

Paradijsvogelplant