Strelitzia in woonkamer

1 juni 2023

Luchtzuiverende Plant van de Maand Juni

Haal de tropen in huis met de Strelitzia Nicolai

Stel je eens voor… Je opent de deur en wordt begroet door een exotische sfeer, een vleugje avontuur en een overvloed aan groen. Dit is de magie van de Strelitzia Nicolai. Ze staat centraal als luchtzuiverende plant van de maand juni. Benieuwd naar deze tropische schoonheid? Lees dan snel verder!

Exotische Schoonheid

De Strelitzia is, met zijn weelderige groene bladeren, een parel in ons assortiment luchtzuiverende kamerplanten. Deze tropische schat wordt ook wel de Paradijsvogelbloem genoemd, vanwege zijn unieke bloemvorm, die op de sierlijke veren van een exotische vogel lijkt. Helaas bloeit de Strelitzia in onze woonkamer niet snel, en dus is het extra uniek als de bloem bij jou tevoorschijn komt. De Strelitzia zuivert de lucht, net als alle planten in ons assortiment. Deze luchtzuiverende kamerplant filtert schadelijke stoffen en verbetert de luchtkwaliteit in jouw huis.

De Strelitzia, oorspronkelijk afkomstig uit tropische gebieden zoals Zuid-Afrika, voelt zich thuis in warme en vochtige klimaten. Deze plant heeft een rijke geschiedenis en wordt al eeuwenlang gekoesterd. Vanwege zijn populariteit en aanpassingsvermogen zijn er verschillende prachtige varianten van de Strelitzia beschikbaar.

De luchtzuiverende Strelitzia komt in verschillende varianten voor, zoals de Strelitzia Reginae (Paradijsvogelbloem), Strelitzia Nicolai (Witte Paradijsvogelbloem) en de Strelitzia Augusta. Bij Air So Pure vind je de dromerige Strelitzia Nicolai van minimaal één meter lang. Deze plant geeft jouw interieur een uniek accent en draagt bij aan een gezondere leefomgeving. Niet gek dus, die Plant van de Maand juni.

Air So Pure Strelitzia plant van de maand juni

De kracht van de Strelitzia

Om optimaal te genieten van je Strelitzia, geven we je graag wat eenvoudige verzorgingstips. Plaats de plant op een lichte plek met indirect zonlicht en geef hem regelmatig matig water (ongeveer 1 keer per week). Houd er rekening mee dat de Strelitzia een voorkeur heeft voor een iets vochtige omgeving, dus zorg ervoor dat de grond niet volledig uitdroogt. Sproei ook regelmatig wat water op de bladeren, daar wordt ze gelukkig van. Let op: de Strelitzia Nicolai is licht giftig voor huisdieren en kinderen. Pas dus op met het neerzetten van deze luchtzuiverende plant in jouw huiskamer als je huisdieren hebt rondlopen.

Wist je dat de Paradijsvogelbloem vrijheid, schoonheid en het verlangen naar het onbekende symboliseert? De Strelitzia is dus een betekenisvolle plant om cadeau te geven aan jezelf of iemand die een nieuwe fase in het leven ingaat of zijn/haar dromen najaagt. Als luchtzuiverende plant van de maand juni is het ook een perfect examen cadeau!

Ons lid Forever Plants Group teelt de Strelitzia Nicolai in verschillende potmaten. Zij behandelen en verpakken jouw luchtzuiverende groenmaker met zorg en liefde.

Luchtzuiverende Plant van de Maand juni

Bij Air So Pure geloven we in de kracht van groen. Niet alleen om onze omgeving mooier te maken, maar ook om ons welzijn te bevorderen. Begin bijvoorbeeld met de Plant van de Maand juni en voeg luchtzuiverende planten zoals de Strelitzia toe aan jouw huis voor een gezonde en ontspannen sfeer.

Ervaar de magie van de Strelitzia. Voeg deze plant toe aan je collectie luchtzuiverende kamerplanten en draag bij aan een groenere wereld. Laat je meevoeren naar een tropisch paradijs recht in je eigen woonkamer met deze Luchtzuiverende Plant van de Maand juni!

Bekijk ons uitgebreide assortiment

Paradijsvogelplant

Lepelplant

Blauwvaren

Krulvaren