Phlebodium, Blauwvaren op een bijzettafel.

17 oktober 2023

Luchtzuiverende Plant van de Maand November

Een unieke toevoeging met de Phlebodium!

Terwijl de dagen korter worden en de natuur haar herfstkleuren aanneemt, is het tijd om je huis te verrijken met de bijzondere aanwezigheid van de Plant van de Maand November: de Phlebodium. De Phlebodium staat ook wel bekend als de Blauwvaren. Met zijn weelderige bladeren en een intrigerende blauwachtige tint, is de Phlebodium niet alleen een lust voor het oog, maar ook een waardevolle toevoeging aan elke binnenruimte. Lees in deze blog meer over de geheimen van de Phlebodium, hoe je ervoor kunt zorgen en waarom het een onmisbare plant is voor jouw omgeving.

De frisse Blauwvaren

Phlebodium Davana - Plant van de Maand November
Phlebodium Davana

De Phlebodium is een geslacht van varens dat behoort tot de familie Polypodiaceae. De plant vindt zijn oorsprong in de tropische regio’s van Zuid- en Midden-Amerika, waar hij gedijt in vochtige, schaduwrijke omgevingen, zoals regenwouden en tropische bossen.

Vroeger werd de Phlebodium gewaardeerd vanwege zijn decoratieve en mogelijk geneeskrachtige eigenschappen. Inheemse stammen in Zuid- en Midden-Amerika gebruikten de plant voor medicinale doeleinden, waaronder de behandeling van huidirritaties en wonden. Bovendien werd de Phlebodium ook beschouwd als een symbool van frisheid, vernieuwing, vruchtbaarheid en natuurlijke harmonie.

Door de eeuwen heen is de Phlebodium vooral een populaire keuze geworden vanwege zijn unieke grijsblauwe bladeren. Ook dankzij zijn aanpassingsvermogen is de Blauwvaren geleidelijk geëvolueerd tot een favoriete keuze voor liefhebbers van kamerplanten over de hele wereld. Met zijn luchtzuiverende eigenschappen en het vermogen om een gevoel van welzijn te bevorderen, is de Phlebodium een essentiële toevoeging aan moderne interieurs en kantooromgevingen.

Varianten

Onze leden Raadschelders Varens en Barreveld kweken de Phlebodium in verschillende varianten en potmaten. Wist je dat we naast de Phlebodium Blue Star ook een Phlebodium Davana in ons assortiment hebben? Dit is een Blauwvaren met gekartelde, blauwgroene bladeren. Deze Blauwvaren is door Raadschelders Varens tussen de Blue Star ontdekt.

Verzorgingstips voor de Phlebodium

Met zijn intrigerende, golvende bladeren en blauwachtige gloed, is de Phlebodium een plant die nooit verveelt. Ondanks de weelderige bladeren heeft deze plant de kracht om een rustgevende sfeer te creëren. De Blauwvaren (ook wel Blue Star) heeft, net als alle andere planten in het Air So Pure assortiment, het vermogen om de luchtkwaliteit te verbeteren. Dit doet hij door de opname van schadelijke stoffen, het vrijgeven van zuurstof en het verbeteren van de luchtvochtigheid. Dit maakt de Phlebodium niet alleen mooi, maar ook functioneel voor een gezondere leefomgeving. Daarom is de Phlebodium Plant van de Maand november!

Om het beste uit je Phlebodium te halen is het belangrijk om de juiste zorg te bieden. Plaats de plant op een plek met helder, indirect zonlicht en vermijd direct zonlicht om bladverbranding te voorkomen. Zorg ervoor dat de grond gelijkmatig vochtig blijft, maar vermijd overmatig water geven om wortelrot te voorkomen. In de praktijk zul je 1 tot 2 keer per week water moeten geven, afhankelijk van de standplaats en de grootte van de pot. Het is daarbij belangrijk dat je water geeft aan de zijkant van de pot, dus niet in het midden van de plant. Op deze manier voorkom je een kaal hart.

Is de Phlebodium (Blauwvaren) giftig?

Nee, de Phlebodium is niet giftig! Wanneer je huisdieren of kleine kinderen hebt is het altijd belangrijk om te controleren of je kamerplanten giftig zijn. Bij inname van giftige planten kunnen er namelijk allergische of irriterende reacties ontstaan. Gelukkig is de Phlebodium niet giftig en dus volledig veilig voor katten, honden en andere huisdieren.

Phlebodium Blue Star  - Plant van de Maand November
Phlebodium Blue Star

Luchtzuiverende Plant van de Maand November

Bij Air So Pure begrijpen we de kracht van groen. Het verbeteren van onze leefomgeving. Met de Phlebodium als de ‘Luchtzuiverende Plant van de Maand November’ nodigen we je uit om de voordelen van deze betoverende Blauwvaren zelf te ervaren.

Ontdek het uitgebreide assortiment luchtzuiverende planten bij Air So Pure en vergroen je huis. Kies voor de Phlebodium en geniet van de frisse en gezonde aanwezigheid van deze betoverende blauwvaren. Neem deel aan onze groene revolutie met de Plant van de Maand November!

Bekijk ons uitgebreide assortiment

Paradijsvogelplant

Lepelplant

Blauwvaren

Krulvaren