27 augustus 2023

Luchtzuiverende Plant van de Maand September

Ontdek de Magie van de Calathea

Beeld je eens in.. een levend kunstwerk dat je interieur betovert en tegelijkertijd de lucht zuivert. Maak kennis met de Calathea, de plant van de maand september bij Air So Pure. Benieuwd naar de geheimen van deze prachtige plant? Lees verder en ontdek waarom de Calathea een absolute must-have is voor elk interieur!

Levendige groenmaker

Als je op zoek bent naar een plant die jouw huis omtovert tot een oase van rust, dan is de Calathea jouw perfecte match. Met zijn levendige patronen, unieke bladeren en bijzondere eigenschappen brengt deze plant een vleugje magie in je leven. De Calathea staat ook wel bekend als Schaduwplant, Ritselplant of Pauwenplant vanwege haar grote, opvallende en bewegende bladeren. De Air So Pure Calathea filtert schadelijke stoffen uit de lucht en geeft tegelijkertijd zuurstof vrij. Met deze plant in huis adem je letterlijk schonere lucht in.

Wat deze plant nog specialer maakt, is zijn unieke gedrag. De Calathea heeft namelijk een dag- en nachtritme. Overdag spreiden de bladeren zich uit als een prachtige bloem, en ’s nachts sluiten ze zich weer. Het lijkt daarom net alsof de plant met je communiceert en, net zoals jij, wil slapen. Wees dus niet bang als je ’s avonds geritsel hoort. Dit zijn geen muizen, maar de Calathea die haar bladeren sluit. Een echt stukje jungle in jouw kamer!

De Calathea komt oorspronkelijk uit de weelderige tropische regenwouden van Midden- en Zuid-Amerika. Het is een inheemse plantensoort die het goed doet in de schaduwrijke en vochtige omgevingen van landen zoals Brazilië, Colombia en Venezuela.

Bij Air So Pure bieden we een gevarieerd assortiment Calathea-soorten, elk met zijn eigen unieke kenmerken en patronen. Van de exotische Calathea Orbifolia tot de speelse Calathea Medallion, er is altijd wel een Calathea die bij jouw interieur en persoonlijkheid past. Ideaal dus als Plant van de Maand September!

Calathea - plant van de maand september
Calathea – Plant van de Maand September

De kracht van de Calathea

Om zo lang mogelijk te genieten van je Calathea geven we je wat eenvoudige verzorgingstips. De Calathea houdt niet van zon en wil dus graag op een schaduwrijke plaats staan. Zorg wel dat er daglicht binnenkomt om de groei te bevorderen. Houd de grond licht vochtig, maar niet doorweekt. Geef liever twee keer per week een kleine hoeveelheid (lauwwarm) water dan één keer per week veel water. Besproei de plant ook regelmatig met wat water en veeg het stof van de bladeren.

Wist je dat, behalve ‘Ritselplant’, sommige Calathea-soorten ook wel ‘Slaapmutjes’ worden genoemd? Deze bijnaam is ook ontstaan dankzij het sluitingsgedrag van de bladeren ’s nachts. De Calathea is dus een fijne plant om cadeau te geven aan iemand die wat meer rust en ontspanning verdient.

Air So Pure heeft de beste Calathea’s geselecteerd van onze trotse kweker Teun Valstar Shadowplant. Zij telen de Calathea in meer dan 12 soorten en verschillende potmaten en behandelen en verpakken jouw luchtzuiverende groenmaker met zorg en liefde.

Luchtzuiverende Plant van de Maand september

Bij Air So Pure geloven we in de kracht van groen en willen we jou inspireren om bewust te kiezen voor luchtzuiverende kamerplanten. Onze missie is om een groene revolutie te starten. Het belang van schone lucht te benadrukken. Met de Calathea als Plant van de Maand September willen we jou laten kennismaken met een unieke plant.

Kies voor de Calathea, een krachtige toevoeging aan je interieur én een gezonde leefomgeving. Doe mee met de groene revolutie van Air So Pure, start met de Plant van de Maand September en ervaar de magie van de Calathea!

Bekijk ons uitgebreide assortiment

Paradijsvogelplant

Lepelplant

Blauwvaren

Krulvaren