Air So Pure - Genieten

5 september 2023

Woonmaand is Air So Pure maand

Beter leven met gezond groen in de woonmaand

De woonmaand is weer aangebroken en dat betekent voor veel mensen een update van je interieur. Naast meubels, nieuwe kleurtjes en andere accessoires kun je ook denken aan het neerzetten of ophangen van planten. Kamerplanten zijn natuurlijke sfeermakers en sommigen hebben iets extra’s. De luchtzuiverende planten van Air So Pure leveren namelijk een positieve bijdrage aan elke leefruimte. Dat ervaar je fysiek en mentaal.

Wonen, werken, slapen en relaxen… het gaat allemaal beter met gezond groen. Hoe meer planten, hoe groter het effect. Luchtzuiverende kamerplanten hebben het meeste effect in de periode oktober tot en met maart. De meeste mensen houden dan ramen en deuren zoveel mogelijk gesloten waardoor er beduidend minder geventileerd wordt. Daarom is de oktober woonmaand ook wel Air So Pure maand.

Beter wonen

Zeker wanneer het huis niet goed geventileerd wordt, is er sprake van een ongezond binnenklimaat. Luchtverontreinigingen komen bijvoorbeeld voort uit elektrische apparaten, vloerbedekking, meubels en gordijnen. De luchtzuiverende planten van Air So Pure bieden dan uitkomst omdat ze in staat zijn deze schadelijke gassen weg te nemen en zuurstof terug te geven. Je zult merken dat griepachtige klachten als hoesten, droge ogen, verkoudheid en hoofdpijn dan verminderen. Hoe meer planten, hoe groter het effect maar we raden aan om minimaal vijf luchtzuiverende planten toe te voegen aan jouw interieur.

Beter werken

Ben je veel aan het werk achter de laptop of doe je je huiswerk? Onderzoek heeft aangetoond dat de aanwezigheid van luchtzuiverende planten het concentratievermogen verbetert en de creativiteit en productiviteit verhoogt. Het effect is het grootst wanneer je direct zicht hebt op de planten. Zet onze luchtzuiverende groenmakers bijvoorbeeld pal naast je beeldscherm. Ideaal om hier tijdens de woonmaand mee te experimenteren.

Beter slapen

Voor een goede nachtrust is, behalve bijvoorbeeld een goed matras, ook goede luchtkwaliteit van belang. Luchtzuiverende planten filteren schadelijke gassen en geven zuurstof terug. En hoe meer zuurstof, hoe beter en dieper je slaapt. Ontwaken doe je in alle rust én in een sfeervolle, groene omgeving.

Luchtzuiverende kamerplanten van Air So Pure in en rondom een ligbad, ideaal tijdens de woonmaand

Beter relaxen

In Japan noemen ze het ‘shinrin-yoku’ en het betekent letterlijk ‘baden in het bos’. De gedachte erachter is dat je vertraagt en je zintuigen bewust opent door je onder te dompelen in een plantrijke omgeving. Het resultaat is een kalm en goed gevoel. Ook wetenschappelijke onderzoeken ondersteunen deze gedachte. Creëer daarom een groen hoekje met onze luchtzuiverende planten, bijvoorbeeld rondom het bad of je luie stoel.

Volop keuze

Luchtzuiverende planten herken je aan het Air So Pure-label en voor elke interieurstijl zijn er gezonde planten te vinden. Je kunt onder meer genieten van varens (zoals Nephrolepis en Phlebodium), lepelplant (Spathiphyllum), graslelie (Chlorophytum), gatenplant (Monstera), palmen (Areca en Kentia) pauwenplant (Calathea), klimop (Hedera), drakenbloedboom (Dracaena), tabaksplant (Ficus lyrata) en Strelitzia. Voor elk interieur is er een passende Air So Pure plant te vinden, en daarom zet Air So Pure in op deze woonmaand.

Verzorging

Onze luchtzuiverende planten zijn sterk en vragen geen groene vingers. Op het Air So Pure-label staan eenvoudige aanwijzingen. Let daarbij vooral op de juiste standplaats: voldoende daglicht maar geen volle zon. Voor de rest is het een kwestie van regelmatig water geven. Wanneer je eens per maand een beetje plantenvoeding aan het gietwater toevoegt, blijven de planten extra sterk.


Oktober Woonmaand, Air So Pure maand!

In deze blog heb je kunnen lezen waarom de woonmaand ook wel Air So Pure maand wordt genoemd. Onze luchtzuiverende kamerplanten zijn geschikt voor verschillende ruimtes, zoals jouw woonkamer, (t)huiswerkplek of slaapkamer. De luchtzuiverende planten van Air So Pure zijn onder andere te koop bij tuincentra. Bekijk hier de deelnemende tuincentra in jouw regio en doe mee met Oktober Woonmaand, Air So Pure maand!

Bekijk ons uitgebreide assortiment

Blechnum Silver Lady

Dwergboomvaren

Dryopteris erythrosora

Herfstvaren

Calathea

Pauwenplant

Hedera Helix

Klimop