25 september 2023

Waarom je in 2023 minstens 5 luchtzuiverende planten in huis moet hebben

De positieve effecten van luchtzuiverende planten

Groene kamerplanten zijn natuurlijke sfeermakers en worden steeds belangrijker in ons leven. Een wereld die zich steeds bewuster wordt van de kracht van de natuur en het belang van een gezonde leefomgeving. Luchtzuiverende planten dragen daar nog wat extra’s aan bij: ze hebben vele positieve effecten op de mentale en fysieke gezondheid! Hoe meer planten, hoe groter het effect. Maar hoeveel planten heb je minimaal nodig om het grootste effect te behalen? Wij geven in deze blog de vier belangrijkste redenen waarom jij minstens 5 luchtzuiverende planten in huis zou moeten hebben.

1.   Luchtzuiverende planten filteren de lucht

De luchtzuiverende planten van Air So Pure zijn natuurlijke luchtfilters. Ze absorberen schadelijke stoffen uit de lucht, zetten deze om en geven verse zuurstof af. Een goede luchtkwaliteit is heel belangrijk, zeker in een tijd waarin we steeds meer binnen zitten. Schadelijke stoffen in de lucht kunnen leiden tot ademhalingsproblemen, huidirritaties en andere gezondheidsproblemen. Luchtzuiverende planten verwijderen deze stoffen uit de lucht en verhogen de luchtvochtigheid in de ruimte. Dit kan helpen bij het verminderen van een droge huid, droge ogen en andere klachten.

Ventileren blijft natuurlijk belangrijk, maar als jij luchtzuiverende planten in je ruimte hebt staan draag je zeker bij aan een gezondere leefomgeving.

2.   Luchtzuiverende planten verhogen de productiviteit

Onderzoeken tonen aan dat luchtzuiverende planten kunnen bijdragen aan een verbeterde concentratie. De planten van Air So Pure verbeteren de luchtkwaliteit waardoor jij je beter kunt focussen op wat belangrijk is. Luchtzuiverende planten absorberen daarnaast geluid, waardoor je concentratie verhoogt. Of je nu werkt, studeert of geniet van je vrije tijd, luchtzuiverende planten helpen bij een verhoogde creativiteit en concentratie. Het effect is het grootst wanneer je direct zicht hebt op de planten. Zet bijvoorbeeld 2 luchtzuiverende planten naast je beeldscherm. Ziet er ook nog eens gezellig uit!

3.   Luchtzuiverende planten zorgen voor een lager stressniveau

De luchtzuiverende planten van Air So Pure brengen letterlijk de natuur in huis. Deze planten dragen bij aan een gevoel van welzijn waardoor je je lekkerder voelt en je stressniveau daalt. Ook zorgen ze voor een mooi, groen decor in jouw ruimte. Wonen, werken, leren en relaxen, dit gaat allemaal beter met een groene oase van groene planten.

Hoeveel planten je exact nodig hebt, is afhankelijk van verschillende factoren. In de basis geldt: hoe meer luchtzuiverende planten, hoe beter. Ook geldt: hoe sterker de luchtzuiverende werking, hoe beter.

Een vuistregel kan zijn: 350 gram bladmassa per persoon van een redelijk tot goed luchtzuiverende plantensoort. Wanneer je een ruimte hebt van 30m2, komt dit neer op 4 tot 6 planten met een potdiameter van 13cm, of 2-3 planten met een potdiameter van 17cm. Met 5 luchtzuiverende planten in jouw woonkamer zit je dus veilig, en creëer je een groene omgeving.

Lees meer over luchtzuiverende planten…

4.   Luchtzuiverende planten staan gezellig en mooi in huis

Naast de vele gezondheidsredenen is er natuurlijk ook één reden die wij nog niet genoemd hebben: luchtzuiverende planten staan mooi en gezellig in huis! Dankzij het gevarieerde assortiment van Air So Pure is er voor elk interieur een geschikte plant. Of je nu je eigen jungle wilt nabootsen in huis of liever wat sierlijke planten neerzet of ophangt, er is genoeg keuze. En zeg eens eerlijk: een huis zonder kamerplanten is toch net als een kantoor zonder bureaus.. 😉

Onze planten zijn met liefde, aandacht en zorg gekweekt, precies zoals wij de wereld zouden moeten omarmen. We zijn ervan overtuigd dat onze planten een positieve bijdrage zullen leveren aan jouw leefomgeving. Met een beetje liefde en aandacht van jou zullen je luchtzuiverende planten je blijven voorzien van schone lucht en welzijn in de komende jaren. Vergeet niet om af en toe nieuwe planten toe te voegen om de luchtkwaliteit op peil te houden en je huis te blijven verrijken met de voordelen van groen.

Ontdek de luchtzuiverende groenmakers van Air So Pure en creëer… a world of wellbeing.

Bekijk ons uitgebreide assortiment

Asplenium 

Nestvaren of Tongvaren

Phlebodium

Blauwvaren

Calathea

Pauwenplant

Didymochlaena Truncatula 

Mantelvaren