Air So Pure Spathiphyllum

28 september 2023

Win bij Nouveau: Air So Pure Spathiphyllum

Maak kennis met de elegante luchtzuiveraar: de Spathiphyllum

Uniek in zijn schoonheid en functionaliteit, dit gaat natuurlijk over de Air So Pure Spathiphyllum, ook wel bekend als de Lepelplant. Met zijn prachtige diepgroene bladeren en prachtige witte schutbladeren is deze plant niet alleen een visuele traktatie maar ook een gezonde vriend voor in jouw ruimte.

Gezonde kamerplant

De Spathiphyllum, onderdeel van onze luchtzuiverende Air So Pure collectie, gaat verder dan alleen zijn mooie looks. Deze plant draagt bij namelijk bij aan een schonere lucht thuis, op kantoor, op het werk of op school.

Schadelijke stoffen, afkomstig van bijvoorbeeld meubels, kleding en vloerbedekking, bederven de lucht die we inademen. Wetenschappelijk onderzoek bevestigt dat bepaalde planten niet alleen zuurstof produceren maar ook schadelijke stoffen opnemen. Onze Air So Pure collectie omvat enkel planten met de sterkste luchtzuiverende eigenschappen.

Air So Pure Spathiphyllum, Plant van de Maand december, in sierpot

Hoe het werkt

De cellen van planten werken als kleine chemische fabrieken waar stoffen worden omgezet. Via microscopisch kleine gaatjes in de bladeren, genaamd bladmondjes, nemen Air So Pure planten schadelijke stoffen op en breken deze af tot voedingsstoffen. Door kooldioxide in te ademen en zuurstof en waterdamp uit te ademen, zorgen deze planten voor een verbeterde binnenlucht.

Air So Pure planten zijn dus actief in het verminderen van CO2 in de lucht, waarbij ze zuurstof en waterdamp teruggeven via het proces van fotosynthese. Onder andere de lepelplant draagt ook bij aan een optimale luchtvochtigheid door waterdamp uit te stoten, wat het binnenklimaat ten goede komt.

Verzorgingstips

Om jouw Spathiphyllum zo lang mogelijk mooi te houden plaats je hem op een matig verlichte tot schaduwrijke plek. Vermijd in ieder geval direct zonlicht, daar houdt de Lepelplant niet zo van. Houd de potkluit vochtig, geef af en toe een douche om stof van de bladeren te spoelen, en snijd na de bloei de oude bloemsteel volledig weg. Een keer vergeten water te geven? Geen probleem! De Spathiphyllum laat dat merken door zijn bladeren te langen hangen. Wanneer je hem weer water geeft zullen de bladeren snel weer mooi overeind staan. Lees hier verder voor meer verzorgingstips.

Spathiphyllum winnen

Samen met Nouveau geven wij 5 keer een prachtige Spathiphyllum weg, elk ter waarde van 20 euro (circa 65-75 cm hoog).

Hoe doe je mee? Het enige wat je hoeft te doen is dit formulier invullen en wie weet geniet jij binnenkort van de aanwezigheid van de prachtige Lepelplant.

Voorwaarden

  • De actie is alleen geldig in Nederland en België.
  • De actie is geldig van 28 september t/m 19 oktober 2023.

Bekijk ons uitgebreide assortiment

Paradijsvogelplant

Lepelplant

Blauwvaren

Krulvaren