Asplenium Crispy Wave

22 februari 2024

Luchtzuiverende Plant van de Maand maart

De verfrissende adem van maart: Asplenium

In de wereld van duurzamer wonen neemt de populariteit van luchtzuiverende kamerplanten toe. Daarom zet Air So Pure in op een groene revolutie met luchtzuiverende planten. Deze groene kamerplanten zien er niet alleen gezellig uit in onze leefruimtes, maar ze dienen ook als een natuurlijke luchtfilter, waardoor onze binnenlucht frisser en gezonder wordt. Voor de maand maart staat de Asplenium, een robuuste luchtzuiverende kamerplant, in de schijnwerpers.

Herkomst

De Asplenium, ook wel bekend als de Nestvaren of Tongvaren, is een geslacht van varens dat meer dan 700 verschillende soorten omvat. Deze veelzijdige planten zijn te vinden in verschillende delen van de wereld, variërend van tropische regenwouden tot gematigde klimaten. Opvallend is dat deze plant niet op de grond groeit, maar in de bomen en bovenop rotsen.

Binnen het luchtzuiverende Air So Pure assortiment vind je de Asplenium bij twee van onze leden: Raadschelders Varens en VDE Plant. Zij telen de Asplenium in 7 verschillende soorten en 3 verschillende potmaten. Zo vind je tussen onze luchtzuiverende kamerplanten de Asplenium Parvati, Asplenium Osaka maar ook de Asplenium Crispy Wave en de Asplenium Antiquum. Wat deze varen zo bijzonder maakt, is de combinatie van haar subtiele en toch verfijnde uitstraling.

Een groen meesterwerk

De Asplenium staat bekend om zijn vermogen om schadelijke stoffen uit de lucht te verwijderen, waardoor de luchtkwaliteit in onze huizen aanzienlijk verbetert. De plant doet dit door giftige stoffen zoals formaldehyde en benzeen op te nemen en om te zetten in voedingsstoffen. Dit resulteert niet alleen in een schonere lucht, maar draagt ook bij aan het creëren van een gezondere leefomgeving.

Daarnaast zijn de bladeren van Asplenium opvallend en uniek, met een prachtige glans en aantrekkelijke bladstructuur. Deze luchtzuiverende kamerplant voegt dus wat bijzonders toe aan elke ruimte. Of je nu een minimalistisch interieur hebt of een weelderige groene oase wilt creëren, deze luchtzuiverende plant past zich gemakkelijk aan en voegt een verfrissend element toe aan je decor.

Afgezien van zijn uiterlijk heeft de Asplenium ook enkele gezondheidsvoordelen. Studies tonen aan dat het hebben van luchtzuiverende kamerplanten in je omgeving, zoals de Asplenium, stress kan verminderen en de concentratie en productiviteit kan verhogen. Ook kun je ervaren dat er minder gezondheidsklachten ontstaan zoals hoofdpijn en hoesten.

Air So Pure Asplenium in sierpot, luchtzuiverende plant
Asplenium, luchtzuiverende Plant van de Maand maart

Verzorging van de Asplenium

De Asplenium is een behoorlijk robuuste kamerplant en is gemakkelijk te verzorgen. Om extra lang van je Nestvaren te genieten zijn hier enkele tips:

  • Licht: De Asplenium gedijt het beste in indirect licht. Plaats de plant op een locatie waar hij voldoende licht krijgt, maar vermijd direct zonlicht, dat de bladeren kan beschadigen.
  • Water: Geef 1 à 2 keer per week een scheut water, maar vermijd dat de wortels in water blijven staan. Geef ook altijd water via de zijkant van de pot om een kaal hart te voorkomen.
  • Temperatuur: De Asplenium houdt van gematigde temperaturen. Probeer extreme hitte of kou te vermijden.
  • Verpotten: Verpotten hoeft niet vaak te gebeuren, de Asplenium is geen snelle groeier.

Is de Asplenium of Nestvaren giftig?

De Asplenium (Nestvaren) wordt over het algemeen als niet-giftig beschouwd voor zowel mensen als huisdieren. Je kunt deze varen dus met een gerust hart in huis zetten! Natuurlijk wordt het alsnog afgeraden om de plant te eten.

Hart van de Asplenium
Het hart van de Asplenium

Luchtzuiverende Plant van de Maand Maart

Waarom is de Asplenium uitgeroepen tot de Luchtzuiverende Plant van de Maand Maart? Zijn vermogen om schadelijke stoffen op te nemen en om te zetten in verse zuurstof, gecombineerd met zijn gemak in verzorging, maakt deze plant een must-have voor iedereen die streeft naar een gezondere en groenere leefomgeving.

Naast zijn uitmuntende eigenschappen als luchtzuiveraar, heeft de Asplenium ook een symbolische betekenis die goed past bij deze tijd van het jaar. Maart markeert het begin van de lente, een periode van vernieuwing en een frisse start. De Asplenium, met zijn levendige groene bladeren, herinnert ons eraan dat er altijd kans is voor groei en een nieuw begin. Dus, verwelkom de Nestvaren in je huis en laat de frisse lucht van maart binnenstromen.

Bekijk ons uitgebreide assortiment

Paradijsvogelplant

Lepelplant

Blauwvaren

Krulvaren