Air So Pure top 10 luchtzuiverende planten

14 november 2023

De 10 beste luchtzuiverende kamerplanten

De beste luchtzuiverende kamerplanten

Kamerplanten zijn gezellig en gezond. Maar wist je dat sommige planten éxtra gezond zijn? De top 10 luchtzuiverende kamerplanten van Air So Pure leveren een bijdrage aan een gezonde en prettige leefomgeving. Ze verbeteren het binnenklimaat, verminderen gevoelens van stress en bevorderen de creativiteit. Onafhankelijke, wetenschappelijke onderzoeken hebben dit aangetoond. Je herkent deze luchtzuiverende planten aan het Air So Pure-label.

Maak kennis met de luchtzuiverende groenmakers die niet alleen je interieur opfleuren, maar ook de luchtkwaliteit verbeteren. Air So Pure heeft de ultieme lijst samengesteld van de top 10 luchtzuiverende kamerplanten die jouw leefruimte transformeren tot een gezonde, groene oase.

Top 10 luchtzuiverende kamerplanten

   

   • Lepelplant: De lepelplant (Spathiphyllum) is een van de bekendste luchtzuiveraars. De sierlijke bloemen (eigenlijk schutbladeren) zijn altijd wit, maar verschillen in grootte en aantal per soort. Geef de Lepelplant regelmatig water en zet hem niet in direct zonlicht.

   • Pauwenplant: De Calathea heeft een prachtige bonte bladtekening en wordt daarom ook wel pauwenplant genoemd. Extra leuk is het ritselende geluid dat de bladeren maken als ze zich ’s nacht sluiten en in de morgen weer ontvouwen! Met de Calathea breng je letterlijk levend groen in huis.

   • Palmen: Zowel de Kentia (Howea Forsteriana), Goudpalm (Areca) en de Waaierpalm (Livistonia) zijn populair in huis én op kantoor. Door hun volle vorm geven ze elk interieur een groene vibe. Het zijn zeer sterke planten die behalve luchtzuiverende eigenschappen ook goed zijn voor de productiviteit.

   • Gatenplant: Het jonge blad van de Monstera begint hartvormig en na enige tijd ontstaan de kenmerkende, diepe insnijdingen (gaten). Deze populaire luchtzuiverende plant heeft een groot aanpassingsvermogen. Zet hem niet in direct zonlicht om verbranding te voorkomen.

   • Drakenbloedboom: Heel aantrekkelijk klinkt de volksnaam van de Dracaena niet. Dat compenseert deze luchtzuiverende kamerplant echter ruimschoots met z’n stoere looks en positieve invloed op het binnenklimaat. Er zijn vele soorten met elk een eigen bladvorm én -kleur. De Dracaena kan wel tegen een stootje, dus geen paniek als je hem een tijdje vergeet.

  Luchtzuiverende kamerplanten van Air So Pure in en rondom een ligbad

   

  Luchtzuiverende kamerplanten

    

    • Varens: Varens behoren tot de alleroudste planten op aarde. Ze hebben een weelderige vorm en geven het interieur een natuurlijke uitstraling. Onderzoeken bewijzen dat soorten als krulvaren (Nephrolepis), nestvaren (Asplenium), blauwvaren (Phlebodium), herfstvaren (Dryopteris), mantelvaren (Didymochlaena) en dwergboomvaren (Blechnum) sterke luchtzuiveraars zijn en de relatieve luchtvochtigheid in huis verbeteren.

    • Strelitzia: De Strelitzia is een trendy kamerplant met groot, langwerpig blad. Deze eyecatcher houdt van een lichte standplaats met veel indirect licht. De Strelitzia kan in het wild bloemen geven, maar dit zul je in de woonkamer helaas niet tegenkomen.

    • Tabaksplant: Laat je niet misleiden door de volksnaam want de tabaksplant (Ficus lyrata) is juist een luchtzuiverende plant die een bijdrage levert aan een gezondere leefomgeving. Via de grote bladeren worden luchtverontreinigingen opgenomen en vervolgens weer afgebroken. De Ficus kan uitgroeien tot een prachtige kamerboom met fraaie, donkere stammen.

    • Klimop: De Klimop (Hedera helix) steelt op meerdere manieren de show. Hang een aantal exemplaren op in huis of zet ze op een plankje, dan komen de groene ‘slingers’ goed tot hun recht. Via de vele blaadjes van de Hedera worden luchtverontreinigingen opgenomen en zuurstof afgegeven.

    • Graslelie: De Chlorophytum wordt ook wel graslelie genoemd vanwege de lintvormige bladeren en sierlijke witte bloemetjes aan de uitlopers. Wat je niet ziet, maar wel merkt is het effect van de Chlorophytum op je gezondheid. Vieze stofjes in de lucht worden op natuurlijke wijze omgezet in zuurstof.

   Air So Pure Phlebodium en Hedera Helix naast een schilderij

    

   Phlebodium en Hedera Helix

   Maak van je huis een groene en gezonde omgeving met deze 10 beste luchtzuiverende kamerplanten. Deze luchtzuiverende groenmakers zorgen niet alleen voor een stijlvolle touch in je interieur, maar verbeteren ook de luchtkwaliteit. Doei stress, hallo flinke dosis frisse lucht! Met de luchtzuiverende planten van Air So Pure wordt jouw huis een gezondere en gezellige plek om te wonen.

   Enthousiast over het effect van luchtzuiverende kamerplanten? Ontdek hier alle luchtzuiverende planten van Air So Pure, of bekijk de deelnemende winkels bij jou in de buurt.

   Deelnemende winkels

   Bekijk ons uitgebreide assortiment

   Paradijsvogelplant

   Lepelplant

   Blauwvaren

   Krulvaren